ukenru
v-ofis-zelenskogo-za-200-tis-dolariv-v-ukrayini-zatrimali-sche-odnogo-prodavtsya-posad-v-opu

В Офіс Зеленського за 200 тис. доларів: в Україні затримали ще одного "продавця держпосадами"

 • 42464 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Правоохоронці затримали чоловіка, який за 200 тис. доларів "продавав" посаду в Офісі Президента України. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ОГП.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито громадянина України за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за даними слідства, громадянин шляхом обману намагався заволодіти грошовими коштами потерпілого, запевнивши його, що може допомогти працевлаштуватися до Офісу Президента України.

"Під час першої зустрічі він повідомив, що його послуги будуть коштувати від 100 до 300 тис. доларів США - в залежності від посади. Пізніше оцінив обрану посаду у 200 тис. доларів США. Під час одержання першої частини коштів у сумі 100 тис. доларів США громадянина затримано у порядку ст. 208 КПК України", - зазначається у повідомленні.

Також вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, чоловіка, який намагався “продати” посаду голови Миколаївської ОДА, судитимуть за шахрайство.

Як повідомлялося, у Києві зловмисники торгували державними посадами за понад 4 млн доларів.

Додамо, що це не перший випадок "продажу" посад в ОПУ. Раніше слідчі Нацполіції повідомили про підозру учасникам організованої групи, які видавали себе за представників Офісу Президента України і отримали 250 тис. доларів США за призначення на керівні посади.

Українські Національні Новини

Політика