v-odesi-zatrymaly-dezertyra-yakyi-pidpalyv-avtivku-viiskovoi

В Одесі затримали дезертира, який підпалив автівку військової

 • 20813 переглядiв

28-річний колишній військовий з Одеси, раніше судимий за торгівлю наркотиками, підпалив автівку військової за обіцяну винагороду у 80 000 гривень.

В Одесі викрили чоловіка, який на замовлення підпалив автівку, яка належала військовій. Про це пише УНН з посиланням на Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Деталі

Слідчі з'ясували, що уночі 23 червня в Пересипському районі Одеси зловмисник облив легкозаймистою рідиною та підпалив припаркований у дворі будинку Mercedes-Benz, що належав військовій.

Палаючу автівку він сфотографував, аби відправити підтвердження виконаного завдання замовнику, і втік з місця скоєння злочину.

 Правоохоронці встановили, що злочин скоїв 28-річний містянин, який самовільно залишив військову частину, де ніс службу за призовом. У березні він був засуджений за оборудки з наркотиками, за що суд стягнув з нього 17 тис. грн штрафу, а нині є фігурантом трьох кримінальних проваджень, розпочатих за фактом незаконного поводження зі зброєю, придбання наркотиків та крадіжку телефону

- резюмували в Нацполіції. 

Правоохоронці встановили, що злочин скоїв 28-річний містянин, який самовільно залишив військову частину, де ніс службу за призовом. У березні він був засуджений за оборудки з наркотиками, за що суд стягнув з нього 17 тис. грн штрафу, а нині є фігурантом трьох кримінальних проваджень, розпочатих за фактом незаконного поводження зі зброєю, придбання наркотиків та крадіжку телефону.

Спалила автівку військового: на Кіровоградщині затримали жінку, яка виконувала диверсії на замовлення рф10.07.24, 13:18

Начальник відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 Ігор Страшной розповів, що за підпал автівки затриманому обіцяли винагороду у розмірі  80 тисяч гривень.

А втім, після його виконання на банківську картку скинули лише 937 гривень, а на телефон – повідомлення, що його запрошено до столиці "працювати" далі".

Під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону слідчі повідомили правопорушнику про підозру за ч. 2 ст. 263 – носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу, ч. 2 ст. 309 – незаконне придбання та зберіганні особливо небезпечної психотропної речовини без мети збуту, вчиненому протягом року після засудження за цією статтею, ч. 4 ст. 185 – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, та ч. 2 ст. 194 – умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, Кримінального кодексу України 

- розповіли в Нацполіції.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 605 тисяч гривень. Матеріали будуть передані до Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо

У червні, в результаті спільної операції СБУ та Нацполіції в Одесі затримано двох чоловіків, які за завданням фсб мали підпалювати автомобілі українських військових

Популярні

Новини по темі