v-mvs-povidomyly-podrobytsi-pidhotovky-pidozriuvanym-vbyvstva-farion-ta-koly-vin-vtik-zi-lvova

В МВС повідомили подробиці підготовки підозрюваним вбивства Фаріон та коли він втік зі Львова

 • 13008 переглядiв

МВС розкрило деталі підготовки та втечі підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. Чоловік прибув до Львова за 10 днів до злочину, ретельно готувався, а після вбивства втік залізницею до Дніпра.

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон після скоєння злочину втік з місця події. За два дні, коли у Львові тривало прощання з загиблою, хлопець залізницею виїхав до Дніпра. Про це УНН повідомляє з посиланням на МВС.

"За хвилину до вбивства камери відеоспостереження зафіксували підхід підозрюваного до місця, де стояла Ірина Фаріон в очікуванні таксі. Після цього чоловік одягнув червоні рукавички, дослав патрон у патронник та здійснив постріл у жінку", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що попередньо, підозрюваний підійшов до  Фаріон на досить близьку відстань.

Після скоєння злочину він втік з місця події, що фіксують камери спостереження. За два дні, коли у Львові тривало прощання з загиблою, підозрюваний залізницею виїхав до Дніпра

- зазначається в повідомленні.

Міністр внутрішніх справ  Ігор Клименко повідомив, що під час розшуку підозрюваного у вбивстві Фаріон аналітики поліції на основі фотозображень встановили та відпрацювали понад 80 осіб, які схожі на фігуранта.

Вбивство Фаріон: підозрюваний перевіряється на причетність до неонацистського руху з центром у росії26.07.24, 12:18

Також, під час брифінгу у Львові правоохоронці розповіли про проведений обсяг роботи для ідентифікації підозрюваного, а саме:

  • Опитано 900 свідків;
  • Проаналізовано відео з понад 170 камер спостереження;
  • Призначено 22 судові експертизи;
  • Опрацьовано понад 9 000 фотознімків з камер спостереження.

Також для ідентифікації використали 5 видів програмного забезпечення.

Складність встановлення особи підозрюваного полягала в тому, що чоловік був в окулярах. До затримання поліція готувалася майже добу і вже вчора спецпризначенці поліції затримали підозрюваного у вбивстві Фаріон.

Ми зробили все, щоб затримання пройшло професійно та затриманий постав перед судом

- наголосив Клименко.

Вбивство Фаріон: МВС показало відео затримання підозрюваного26.07.24, 13:35

Також за словами Клименка підозрюваний у вбивстві Фаріон прибув до Львова за 10 днів до скоєння злочину.

Підозрюваний прибув до Львова залізницею. За цей період він змінив три квартири у центрі міста. Ці факти підтверджують квитанції про оплату рієлторських послуг. Також упродовж двох місяців чоловік купував необхідний одяг та аксесуари задля конспірації у різних містах України з доставкою до Дніпра. Згодом він надіслав собі ці речі поштою до Львова

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний у скоєнні вбивства прокладав шляхи відходу, змінював одяг та манеру ходи. Під час розвідки та підготовки до злочину він обстежував та вивчав прилеглу територію будинку, де проживала Фаріон. Чоловік чекав поблизу її дому по кілька годин, не сходячи з місця.

У телефоні підозрюваного виявили пошукові запити щодо купівлі зброї, необхідного одягу та аксесуарів для маскування, а також скриншоти сторінок соціальних мереж Фаріон.

Міг стати наступною жертвою? Підозрюваний у вбивстві Фаріон шукав інформацію про Бужанського26.07.24, 13:32

Популярні

Новини по темі

В Україні вже зібрали понад 22 млн тонн нового врожаю

 • 14706 переглядiв