ukenru
v-ispaniyi-viyavili-yakhti-ta-inshi-aktivi-15-rosiyskikh-oligarkhiv-scho-potrapili-pid-sanktsiyi

В Іспанії виявили яхти та інші активи 15 російських олігархів, що потрапили під санкції

 • 142269 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Іспанська влада виявила активи, у тому числі будинки, компанії і як мінімум одну розкішну яхту, що належать 15 російським олігархам, включеним до списку санкцій ЄС, повідомив Reuters у четвер офіційний представник, який курирує реєстри власності, передає УНН.

Деталі

Маріано Гарсія Фресно, голова відділу із запобігання відмиванню грошей Генеральної ради нотаріусів заявив, що підрозділ виявив активність після вторгнення в Україну 24 лютого, оскільки олігархи намагалися передати свої частки в деяких компаніях родичам або партнерам, щоб уникнути виявлення.

"Вони вже почали переміщувати ці пакети, особливо в іспанських компаніях, або пакети або акції в іноземних компаніях, - додав Гарсія Фресно. - Ми виявили близько 15 осіб із цього (санкційного) списку ЄС та ще 105 осіб, пов'язаних з ними чи членами їхніх сімей... У списку є менш відомі люди, але деякі з них були одними з найвідоміших".

Вивчивши понад 1000 імен серед мільйонів транзакцій, зареєстрованих державними нотаріусами Іспанії з 2004 року, підрозділ Гарсії Фресно встановив, що олігархи, які потрапили під санкції, мали частки щонайменше у 10 іспанських та 13 іноземних компаніях.

Інформація була передана підрозділу фінансової розвідки країни та Міністерству фінансів, і наприкінці квітня уряд підтвердив, що він заморозив 12 банківських рахунків, пов'язаних з п'ятьма особами з списку санкцій, а також три розкішні яхти та 23 об'єкти нерухомості.

За словами Гарсії Фресно, компанії, пов'язані з російськими олігархами, володіють приблизно 35 об'єктами нерухомості в Іспанії, у тому числі декількома розкішними будинками, а також банківськими рахунками та частками у компаніях, що працюють в Іспанії та інших країнах Європи.

Доповнення

Майже чи не щотижня з того часу, як росія вторглася в Україну, Європейський Союз вводить нові санкції проти Москви, додаючи до свого чорного списку сотні високопоставлених політиків, бізнесменів та військових.

Проте їхня реалізація стикається з юридичними обмеженнями та труднощами щодо визначення реальних власників активів, таких як нерухомість, яхти або банківські рахунки.

Цього тижня Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, заявила, що представить законодавчу пропозицію щодо судового переслідування тих, хто намагався ухилитися від санкцій, наприклад, передавши свої активи членам сім'ї.

Українські Національні Новини

Новини Світу