ukenru
uyefa-vidiliv-milyon-yevro-na-rozvitok-futbolu-v-okupovanomu-krimu

УЄФА виділив мільйон євро на розвиток футболу в окупованому Криму

 • 14257 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. У штаб-квартирі УЄФА в Ньоні 10 березня було ухвалено рішення про виділення 1 мільйону євро на розвиток футболу в окупованому Криму, а представники Союзу європейських футбольних асоціацій заявили про готовність співпрацювати з Кримським футбольним союзом за різними проектами, передає УНН із посиланням на прес-службу Кримського футбольного союзу.

Як повідомили у прес-службі Кримського футбольного союзу, 10 березня у штаб-квартирі УЄФА в Ньоні (Швейцарія) відбулася робоча нарада за участю члена виконкому УЄФА Франтішека Лаурінеца, директора департаменту національних асоціацій УЄФА Зорана Лаковича, президента Кримської футбольного союзу Юрія Ветохи, керуючого справами КФС Ольги Безугловець, а також представників фінансового і юридичної департаментів УЄФА. Під час двосторонньої зустрічі були обговорені найбільш актуальні питання, пов'язані з розвитком футболу в окуповнаому Криму, а також напрацьовані шляхи їх вирішення.

"Чиновники УЄФА високо оцінили роботу Кримського футбольного союзу щодо розвитку футболу на півострові і висловили готовність надалі максимально надавати всебічну підтримку футболу в Криму. Так, УЄФА виділив 1 мільйон євро на розвиток кримського футболу, а представники Союзу європейських футбольних асоціацій заявили про готовність співпрацювати з Кримським футбольним союзом за різними проектами. Зокрема, йшлося про програму УЄФА "Хет-трик", спрямовану на будівництво міні-футбольних майданчиків зі штучним покриттям",  - йдеться у повідомленні.

У прес-службі також відзначили, що Франтішек Лаурвнець та Зоран Лакович оголосили про готовність УЄФА спільно з КФС здійснювати навчання, підвищення кваліфікації та ліцензування кримських футбольних тренерів і арбітрів.

"Учасники зустрічі не оминули і питання, пов'язане з трансферними сертифікатами кримських футболістів. Представники УЄФА і КФС домовилися вести спільну роботу з розв'язання цієї проблеми. Надалі фахівці УЄФА планують відвідати півострів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбувся багатотисячний мітинг прихильників територіальної цілісності України, здебільшого кримських татар, і активістів партії “Русское единство”, якою на той момент керував нинішній голова Криму Сергій Аксьонов.

Після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу. За даними російського слідства, внаслідок тисняви двоє мітингувальників загинули, 79 осіб отримали тілесні ушкодження.

До слова, Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій.

Українські Національні Новини

Політика