ukenru
uryad-zabezpechit-gazom-teplokomunenergo-na-donbasi

Уряд забезпечить газом теплокомуненерго на Донбасі

 • 12500 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України на своєму засіданні у суботу схвалив рішення про невідкладні заходи, які дозволять забезпечити постачання природного газу для теплокомуненерго в Донецькій та Луганській областях (підконтрольна територія) для сталого проходження опалювального сезону 2019-2020 років. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

"Уряд схвалив рішення про невідкладні заходи, які дозволять забезпечити постачання природного газу для теплокомуненерго в Донецькій та Луганській областях (підконтрольна територія) для сталого проходження опалювального сезону 2019-2020 років", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Україні за законом розпочинається з 15 жовтня. Про це під час брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів 9 жовтня повідомив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

"У нас є план підготовки до опалювального сезону. 15 жовтня у нас за законом починається опалювальний сезон. Ми дату не встановлюємо, ми всі зобов’язані до неї підготуватися, щоб з цього моменту опалення у людей було", - розповів він.

Влада по регіонах готова розпочати підключення опалення об’єктам соціальної сфери з 10 жовтня, а житловому фонду — з 15 жовтня.

Втім, через заборгованість 116 підприємств теплоенергетики не отримали номінації від НАК "Нафтогаз" України. До старту опалювального сезону технічно готові більшість регіонів, але є низка проблем у п'яти областях.

Українські Національні Новини

Суспільство