ukenru
uryad-vregulyuvav-narakhuvannya-pensiy-po-invalidnosti-likvidatoram-avariyi-na-chaes

Уряд врегулював нарахування пенсій по інвалідності ліквідаторам аварії на ЧАЕС

 • 47277 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Кабінет міністрів прийняв постанову, якою врегульовується механізм обчислення пенсій особам, які брали участь, зокрема, у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під час проходження строкової служби і внаслідок чого стали особами з інвалідністю, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

"Розроблена Міністерством соціальної політики постанова передбачає, що за бажанням осіб вказаних категорій, пенсія по інвалідності обчислюється з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що прийнята урядом постанова забезпечує реалізацію закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій", яким передбачено обчислення пенсій виходячи з розміру мінімальної заробітної плати особам, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій, випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження дійсної строкової служби і внаслідок чого стали особами з інвалідністю.

Нагадаємо, Рада спростила отримання пенсій дружинам і чоловікам померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Українські Національні Новини

Політика