ukenru
uryad-vidiliv-mistsevim-byudzhetam-mayzhe-27-mlrd-grn-na-pogashennya-riznitsi-v-tarifakh

Уряд виділив місцевим бюджетам майже 27 млрд грн на погашення різниці в тарифах

 • 14079 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Кабінет міністрів України визначив порядок надання субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах у розмірі майже 27 млрд грн. Про це повідомила заступник Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"Компенсація різниці в тарифах є важливою складовою врегулювання заборгованості підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії. Ці борги накопичувалися протягом багатьох років і, певним чином, ставили під ризик безперебійне газопостачання для підприємств, що забезпечують населення теплом. Відтак надання субвенції сприятиме покращенню фінансового стану підприємств та дозволить їм погасити значну частину від загального боргу. Для цього у Державному бюджеті передбачено майже 27 млрд грн. Гроші мають бути спрямовані вже в цьому році", – зазначила Хоцянівська.

Деталі

Повідомляється, що кошти передбачені для кожного регіону відповідно до узгоджених Територіальними комісіями обсягів заборгованості з різниці в тарифах. Йдеться про 376 підприємств, з яких – 205 ТКЕ та 171 ВКГ.
Зауважується, що субвенція покликана погасити заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» та перед Держбюджетом за ПДВ.

Доповнення

Міністерство енергетики ініціює ухвалення урядом розпорядження щодо запровадження для ТЕС і ТЕЦ допоміжної послуги із закупівлі газу для забезпечення сталого проходження опалювального сезону.

Усі 24 обласні державні адміністрації прозвітували про 100% підключення тепла у житловому секторі. Аналогічний показник — у закладах охорони здоров’я.

Згідно з Меморандумом у цьому осінньо-зимовому періоді передбачено ціну на газ для виробників тепла (ТКЕ) для населення — 7 420 грн за тис куб. м з ПДВ (згідно з трирічним договором постачання природного газу, запропонованим Нафтогазом у межах Обсягу I “Фіксований”). Для бюджетних установ та релігійних організацій зафіксована ціна 16,4 грн за куб. м з ПДВ.

Нагадаємо, вартість газу для клієнтів, що отримують блакитне паливо від постачальника “останньої надії” (ПОН), без підтримки з боку НКРЕКП для стабілізації ціни з 1 грудня, може змінюватися щодня й може становити більш ніж 30 грн/куб. м.

Українські Національні Новини

Економіка