ukenru
uryad-skhvaliv-natsionalniy-plan-diy-z-energoefektivnosti-do-2030-roku

Уряд схвалив національний план дій з енергоефективності до 2030 року

 • 14461 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив національний план дій з енергоефективності на період до 2030 року. Презентував його в уряді міністр енергетики України Герман Галущенко, передає кореспондент УНН.

Цитата

"План розроблено на виконання відповідних заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Так само він передбачений в пріоритетних діях уряду на 2021 рік. І тут треба врахувати, що у 2020 році закінчується дія попереднього національного плану. Мета проекту – визначення національної цілі з енергоефективності до 2030 року відповідно до європейських підходів і директив", - сказав міністр.

Деталі

З його слів, національний план зокрема передбачає, що:

- первинне споживання електроенергії у 2030 році не повинно перевищувати 91, 5 млн тонн нафтового еквіваленту (скорочення на 22,3%);
- кінцеве споживання не повинно перевищувати 50,5 млн тонн нафтового еквіваленту (скорочення на 17,1%).

Зі слів міністра, важливим елементом реалізації національного плану є скорочення викидів вуглецю на 56,6 млн тонн щорічно.

Уряд схвалив національний план дій, а також план заходів з його реалізації.

Додамо

У листопаді Президент України Володимир Зеленський підписав закон про енергоефективність. Метою документа є створення нових рамкових умов для стимулювання енергоефективності у всіх секторах економіки.

Українські Національні Новини

Економіка