uryad-nimechchini-u-noviy-strategiyi-nazvav-shpigunstvo-kitayu-zrostayuchoyu-zagrozoyu

Уряд Німеччини у новій стратегії назвав шпигунство Китаю зростаючою загрозою

 • 110368 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. В своїй останній стратегії, що стосується Китаю, німецька влада висловила занепокоєння щодо загрозливого характеру китайського шпигунства, що наростає і підкреслила необхідність рішучої боротьби з цим явищем, повідомляє Dpa, передає УНН.

Деталі

Німеччина опублікувала свою довгоочікувану стратегію щодо Китаю, в якій проаналізувала "дедалі напористіший" Пекін і окреслила можливі заходи у відповідь. В стратегії зазначається, що Пекін стає все більш наполегливим у своїх спробах змінити міжнародний порядок, заснований на правилах, що має наслідки для глобальної безпеки, пише Reuters.

Цитата

“Шпигунська діяльність, спрямована проти Німеччини, продовжує зростати, особливо в кіберпросторі", - йдеться в 61-сторінковому документі, який був схвалений Кабінетом міністрів Німеччини, зазначає Dpa.

У межах стратегії, німецька влада візьме на себе зобов'язання наглядати за тим, щоб китайські громадяни, що проживають у Німеччині, не стикалися з порушенням суверенітету через репресії.

"Це стосується, зокрема, так званих "закордонних поліцейських відділків" та інших установ, які переслідують подібні цілі. Ми вживаємо відповідних контрзаходів на національному та європейському рівні", - йдеться в документі.

Доповнення

Уряд ФРН вперше ухвалив Стратегію національної безпеки Німеччини в середині червня. Вона є базовим документом і потребує подальшої роботи. Загальна концепція документа полягає у зміцненні безпеки в площині "оборони", "стійкості" і "сталості". Планувалась розробка окремої стратегії щодо Китаю до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сеулі знайшли та дослідили уламки супутника-розвідника КНДР: він не мав жодної військової користі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі