uriad-zaprovadyv-kompensatsii-za-pratsevlashtuvannia-liudei-z-invalidnistiu

Уряд запровадив компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю

 • 11677 переглядiв

Роботодавці отримуватимуть компенсації за облаштування робочих місць та працевлаштування людей з інвалідністю. Передбачено різні види компенсацій залежно від групи інвалідності та статусу працівника.

За-для підтримки працевлаштування людей з інвалідністю уряд запровадив компенсаційні програми для роботодавців. Про це УНН пише з посиланням на Міністерство реінтеграції.

Деталі

Зазначається, що роботодавці отримують різні види компенсацій.

Зокрема, роботодавцям, які приймають на роботу людей з інвалідністю І та II груп й облаштовують під їхні потреби робочі місця, держава здійснює компенсацію:

  • за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю І групи — до 106,5 тисяч гривень;
  • за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю II групи — 71 тисячу гривень.

Ще одна компенсація передбачає, що за працевлаштування осіб з інвалідністю, які мають статус зареєстрованого безробітного, держава компенсує 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати (наразі це 8000 тисяч гривень). Загальний термін компенсації протягом року становить 6 місяців.

Окрім того, роботодавець, який працевлаштував ВПО з інвалідністю, може отримувати  компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати протягом 6 місяців.

Нагадаємо

Компенсація за працевлаштування учасників бойових дій, тих кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років та громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць становить 8 тис. грн (50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати).

Кого шукають роботодавці: Топ-10 найбільш затребуваних професій у Києві01.07.24, 12:17

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі