uriad-zaboronyv-vyseliaty-vnutrishnikh-pereselentsiv-z-tymchasovoho-zhytla

Уряд заборонив виселяти внутрішніх переселенців з тимчасового житла

 • 24186 переглядiв

Уряд заборонив виселяти внутрішньо переміщених осіб з вразливих категорій населення з тимчасового житла під час воєнного стану та протягом 6 місяців після його завершення з метою надання додаткових гарантій та посилення правового і соціального захисту вразливих категорій ВПО.

Уряд заборонив виселяти внутрішньо переміщених осіб з вразливих категорій населення із житла для тимчасового проживання, повідомили у понеділок у пресслужбі уряду, пише УНН.

Уряд встановив вимоги для тимчасового житла ВПО01.09.23, 13:15 • [views_552255]

Деталі

29 березня Кабінет міністрів, як вказано, ухвалив відповідне рішення.

Ухвалена урядова постанова, як повідомляється, має на меті "надати окремим категоріям ВПО додаткові гарантії щодо недопущення їх примусового виселення із житла для тимчасового проживання у період дії воєнного стану і протягом 6 місяців після його припинення або скасування".

Таким чином, на внутрішніх переселенців, які належать до вразливих категорій громадян, не буде поширюватись обмеження щодо терміну проживання, яке передбачене законом.

Такі зміни спрямовані на посилення гарантій правового та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, додали в уряді.

Уряд планує два роки виплачувати переселенцям субсидії на оренду житла - Мінсоцполітики15.03.24, 16:26

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Кривому Розі пролунав вибух - ЗМІ

     • 25081 переглядiв

    Повітряні сили попередили про ракету в напрямку Кривого Рогу

     • 21967 переглядiв