uriad-vydilyv-koshty-na-vidnovlennia-obiektiv-vodo-ta-teplopostachannia-na-khersonshchyni-poshkodzhenykh-pislia-pidryvu-kakhovskoi-hes

Уряд виділив кошти на відновлення об'єктів водо- та теплопостачання на Херсонщині, пошкоджених після підриву Каховської ГЕС

 • 58738 переглядiв

На відновлення 25 об'єктів водопостачання та 4 об'єктів теплопостачання у Херсонській області, пошкоджених внаслідок підриву росіянами Каховської дамби, виділено понад 176,5 млн грн.

На відновлення об’єктів водо- та теплопостачання в Херсонській області, пошкоджених внаслідок підриву греблі Каховської гідроелектростанції, виділено понад 176,5 млн грн. Про це повідомив Кабінет міністрів України, передає УНН.

Деталі

9 квітня уряд ухвалив рішення про виділення коштів Херсонській облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету, на які планується відновити 25 об’єктів водопостачання та 4-х – теплопостачання на Херсонщині. На відновлення об’єктів водопостачання буде спрямовано 139,38 млн грн, а відновлення об’єктів теплопостачання - 37,16 млн грн. 

У мирний час на території, що обслуговують ці об’єкти, мешкало близько 300 тисяч людей. Сьогодні — близько 100 тисяч

- зазначив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Нагадаємо

Раніше Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду державного бюджету додатково майже 980,6 млн грн на здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води для потреб Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Також Уряд своїм рішенням 22 серпня 2023 року виділив додатково 7 млрд грн з фонду ліквідації наслідків збройної агресії для реалізації експериментального проєкту з будівництва магістральних водогонів  у зв’язку з необхідністю ліквідації негативних наслідків, пов’язаних зі знищенням Каховської гідроелектростанції. Загалом, з урахуванням попередніх асигнувань на експериментальний проєкт виділено 8,5 млрд грн.

Кабмін також виділив 120 млн грн Держагентству водних ресурсів для сталого забезпечення жителів Миколаєва питною водою.

В Україні побудували магістральний водогін із Запоріжжя до Марганця03.03.24, 07:54

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС екстрено відправив Україні 167 електрогенераторів

     • 21442 переглядiв