uriad-italii-pidtrymav-prodovzhennia-viiskovoi-dopomohy-ukraini-do-kintsia-2024-roku

Уряд Італії підтримав продовження військової допомоги Україні до кінця 2024 року

 • 28682 переглядiв

Уряд Італії підтримав продовження повноважень щодо надання військової допомоги Україні до кінця 2024 року, що очікує схвалення обома палатами парламенту.

Рада міністрів Італії на засіданні у вівторок підтримала продовження на ще один рік – до кінця 2024-го – повноважень, які дозволяють їй надавати військову та військово-технічну допомогу Україні. Про це з посиланням на Міністерство оборони Італії, передає УНН.

Деталі

Згідно з рішенням, уряд пропонує продовжити свої повноваження передавати Україні озброєння, транспортні засоби та матеріально-технічні засоби. Його ще мають схвалити обидві палати італійського парламенту.

Декрет-закон, про який ідеться, дозволить уряду ще один рік… підтримувати українське населення, віддане справі захисту свободи і суверенітету своєї держави, надаючи йому, як це було до цього часу, не лише зброю, але й обладнання, генератори та все необхідне для підтримки військових операцій із захисту беззахисного цивільного населення

– йдеться в повідомленні.

Доповнення

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто наголосив, що цим рішенням Рим знову "обирає бік свободи націй і поваги до міжнародного права з метою досягнення, відповідно до позиції союзників по НАТО і ЄС, справедливого й тривалого миру".

Нагадаємо

Україна та Італія підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку відновлюваної енергетики, зосередившись на енергетичному переході та відновлюваній енергетиці під час післявоєнного відновлення України.

Володимир Омельченко

Політика

Популярні

Новини по темі

Україна збирається вийти з податкової угоди у межах СНД

 • 29444 переглядiв

Ще один ворожий удар рф по Херсонщині: постраждало подружжя

 • 24622 переглядiв