umierov-potrebuiemo-shvydkykh-rishen-soiuznykiv-shchodo-nadannia-dodatkovoho-ozbroiennia-dlia-zakhystu-neba-i-tsyvilnoho-naselennia

Умєров: "Потребуємо швидких рішень союзників щодо надання додаткового озброєння для захисту неба і цивільного населення"

 • 50789 переглядiв

Міністр оборони Рустем Умєров відреагував на російський ракетний удар по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит". Як передає УНН, він зазначив, що Україна потребує швидких рішень союзників для надання додаткового озброєння для захисту неба і цивільного населення, а також більше систем ППО.

Ракетна атака була здійснена в годину пік, коли українці йшли на роботу. Цього разу цілями чотирьох десятків "калібрів" та "кинджалів", запущених з волгоградської області, стала не лише цивільна та житлова інфраструктура. Ворог поцілив "високоточною" зброєю у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит"

- написав Умєров.

Він зазначив, що злочин росії, внаслідок якого відомо про десятки загиблих та постраждалих, серед яких - діти, документується і буде переданий для справедливого розслідування у міжнародні інстанції як злочин проти мирного населення.

Наших оборонних спроможностей все ще недостатньо. Ми потребуємо швидких рішень союзників щодо надання додаткового озброєння для захисту неба і цивільного населення. Нам потрібно більше систем ППО. Продовжуємо працювати над тим, аби обіцяні партнерами установки прибули в Україну якомога швидше. Шукаємо можливості залучити додаткові системи

- додав Умєров.

Нагадаємо

Внаслідок комбінованого ракетного обстрілу російськими військами України на 12:50 було відомо вже про 21 загиблого та 68 постраждалих. Зокрема, у столиці окупанти поцілили по дитячій лікарні "Охматдит", де загинуло двоє людей.

рф завдала ще одного удару по Києву: пошкоджений медцентр, є загиблі та поранені 08.07.24, 13:49

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі