ukenru
ukrayinu-zbirayutsya-zaprositi-na-samit-snd

Україну збираються запросити на саміт СНД

 • 22046 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Президента України Володимира Зеленського запросять на майбутній саміт Співдружності незалежних держав (СНД), який пройде 11 жовтня у столиці Туркменістану Ашхабад. Про це повідомив голова виконкому СНД Сергій Лебедєв, передає УНН з посиланням на "Известия".

За його словами, виконавчий комітет СНД не отримував від України жодних офіційних документів про вихід, тому держава юридично як і раніше перебуває у складі організації.

"Ми не раз чули заяви українських політиків про наміри вийти зі складу співдружності, але ніяких офіційних документів про вихід виконавчий комітет СНД не отримував. Хоча слід визнати, що Україна дійсно припинила свою участь у низці договорів і угод", - зазначив Лебедєв.

При цьому, у співдружності сподіваються, що в Києві збережуть свою участь у співдружності.

Як повідомляв УНН, у травні 2018 року чинний на той час президент України Петро Порошенко відкликав всіх українських представників з усіх статутних органів СНД.

Через кілька місяців Україна закрила своє представництво при статутних органах СНД.

Україна практично завершила процес виходу з координаційних органів СНД і працює над припиненням своєї участі в договорах, укладених раніше в рамках Співдружності.

У МЗС вказували, що Україна буде приймати рішення про припинення дії тих договорів в рамках СНД, які жодним чином не перешкоджають національним інтересам України, інтересам українських громадян і українського бізнесу.

Нагадаємо, Україна завершує перегляд всіх угод із Співдружністю.

Українські Національні Новини

Політика