ukenru
ukrayini-zagrozhuye-zlittya-z-polscheyu-yanukovich-napisav-ukrayintsyam-lista-na-shesti-storinkakh

Україні "загрожує злиття" з Польщею: Янукович написав українцям листа на шести сторінках

 • 1697268 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Експрезидент Віктор Янукович, який втік до рф, вирішив нагадати про себе і оприлюднив листа до українців на шести сторінках. Попереджає, що Україні "загрожує злиття" з Польщею, а також зазначає, що з росією доведеться сідати за стіл переговорів. Лист експрезидента оприлюднив його адвокат Юрій Кірасир, передає УНН.

Цитата

"Як би не було боляче про це писати сьогодні, але державність України перебуває в сильній небезпеці. Їй загрожує повне знищення. При цьому мова не лише про ризики втрати величезних територій на півдні й сході нашої держави.

На її західних кордонах теж не все так просто...

Нинішнє ситуативне зближення з Польщею загрожує ситуацією, коли Україна може бути вимушена погодитися на фактичне злиття з нею, так як виникне загроза її економічної нездатності захищати свій суверенітет", - зауважує Янукович.

Додамо

Крім того експрезидент утікач дозволяє собі дати кілька порад українцям щодо рф. Спершу він зауважує, що сісти за стіл перемовин все ж доведеться. А ще прогнозує, що мирна угода буде підписана не на користь України.

Попри все це радить говорити з рф не з позиції сили. На його думку, "потрібен глибокий діалог".

Нагадаємо

Від початку війни це вже не перше звернення втікача. Раніше російські ЗМІ опублікували звернення колишнього президента України Віктора Януковича до Президента Володимира Зеленського - закликав "зупинити кровопролиття" за всяку ціну.

Контекст

Колишній президент Янукович — фігурант декількох справ. В одній з них вже є вирок: у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України. Вирок оскаржили.

Також він фігурує у справі про узурпацію влади та у справі Межигір’я.

На початку листопада Януковичу повідомили про підозру як очільнику організованої злочинної групи. Її учасники підозрюються у злочинах під час Революції Гідності.

Окрім того, досудове розслідування стосовно колишнього президента Віктора Януковича та 9 високопосадовців у справі про організацію 18-20 лютого 2014 року силової протидії учасникам Майдану у центрі Києва завершено.

Українські Національні Новини

Політика