ukenru
ukrayina-zvernulas-u-mizhnarodniy-tribunal-zadlya-zvilnennya-polonenikh-moryakiv

Україна звернулась у міжнародний трибунал задля звільнення полонених моряків

 • 15784 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Україна подала до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов’язати Росію звільнити українських моряків і кораблі. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль у Facebook, передає УНН.

"Сьогоднішнє звернення України до міжнародного трибуналу з морського права з проханням вжити тимчасових заходів і зобов’язати Росію звільнити українських моряків і кораблі є лише видимою частиною дипломатичної та правової роботи Міністерства закордонних справ, яка тривала від моменту захоплення наших моряків", - зазначила вона.

На її думку, це новий судовий процес з використанням механізму, передбаченого статтею 290 Конвенції ООН з морського права, який дає можливість отримати швидке рішення від постійно діючого Трибуналу з морського права у Гамбурзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники ЄС відвідають суди над українськими моряками у РФ

"Невідкладність ситуації очевидна з огляду на намір російської влади продовжити строк тримання наших моряків під вартою в Москві", - підкреслила Зеркаль.

При цьому вона наголосила, що для української сторони використання міжнародного права є не елементом публічної дипломатії та політичного піару, а важливим інструментом щоденної роботи із захисту національних інтересів і відновлення справедливості.

Нагадаємо, слідчі в російському суді просять продовжити арешт українським військовополоненим морякам до 26 липня.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика