ukenru
ukrayina-zavershuye-robotu-nad-pershoyu-chastinoyu-opituvalnika-na-chlenstvo-v-yes

Україна завершує роботу над першою частиною опитувальника на членство в ЄС

 • 160447 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Україна працює над завершенням роботи щодо першої частини анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство у Європейському Союзі. Про відповідну нараду Президента Володимира Зеленського з членами Кабміну та ОП повідомили в Офісі Президента, пише УНН.

Цитата

«Ішлося про завершення роботи над першою частиною анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство у Європейському Союзі. Опитувальник Президенту Володимиру Зеленському передала 8 квітня у Києві Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн», - повідомили в пресслужбі.

Деталі

Зазначається, що учасники наради обговорили також повернення до роботи бізнесу в державі. Зокрема, було відзначено відновлення роботи важкої промисловості, металургії та машинобудування.

Окрему увагу приділили питанням макроекономічної стабільності та інфляції. Президент заслухав звіти урядовців щодо актуальних питань діяльності відповідних міністерств.

На порядку денному також були питання надходження гуманітарної допомоги, стану державних видатків, функціонування енергосистеми України та завершення проходження осінньо-зимового опалювального періоду, роботи Укрзалізниці, посівної кампанії та екологічної політики в умовах воєнного стану.

Доповнення

Україна під час візиту в країну президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн отримала опитувальник про членство в Євросоюзі.

Віце-прем’єр-міністр з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у суботу заявила, що Україна очікує отримати статус кандидата на вступ до Європейського Союзу в червні.

Українські Національні Новини

Політика