ukenru
ukrayina-za-rik-skorotila-virobnitstvo-gorilki-na-18

Україна за рік скоротила виробництво горілки на 18%

 • 9527 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. У січні 2017 року, у порівнянні із аналогічним місяцем 2016 року, виробництво горілки в Україні було скорочено на 18% - до 1 млн 535 тис. дал. Про це повідомляє Державна служба статистики, передає УНН.

Водночас, у порівнянні із груднем 2016-го, виробництво горілки впало на 19,3%.

Також, за даними Держстатистики, виробництво пива солодового, включаючи пиво безалкогольне і з вмістом алкоголю менше 0,5%, в січні 2017 року в річному вимірі скоротилося на 11,6% - до 7,2 млн дал, у місячному - на 44,7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купувати алкоголь в Інтернеті можна лише на офіційних сторінках виробників

Виробництво коньяків і бренді в січні 2016 року зменшилося на 1,1% у річному вимірі і становило 156 тис. дал.

Виробництво лікерів, солодких наливок, спиртових настоянок та інших спиртних напоїв у січні 2017 року, проти січня 2016 року, зросло на 62% - до 350 тис. дал., а в порівнянні з груднем 2016 р. - впало на 32,4%.

Додамо, що дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за оцінками нардепів, протягом 8 років частка тіньового ринку алкоголю зросла більш ніж у 4 рази.

Таким чином нелегальний алкоголь "витісняє" офіційних виробників алкогольних напоїв з ринку, адже на їх більш дешеву продукцію є попит. А ціни легальної продукції через зависокі акцизи і вартість спирту - споживачу не по кишені.

Також нагадаємо, за словами генерального директор компанії Eastern Beverage Trading Ольги Івушкіної, тіньовий сегмент алкогольної продукції був завжди. Проте, якщо раніше частка такого нелегального і небезпечного для здоров’я людини ринку не перевищувала 5-15% в залежності від регіону, то сьогодні легальні гравці просто помінялися містами з тіньовиками.

Додамо, щороку українці споживають близько 24 млн декалітрів нелегального алкоголю.

Українські Національні Новини

Економіка