ukenru
ukrayina-vtratila-mayzhe-polovinu-eksportnogo-rinku-alkogolyu

Україна втратила майже половину експортного ринку алкоголю

 • 11849 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. За останні шість років експорт української алкогольної продукції впав на 48%, передає УНН з посиланням на аналітичну замітку Business Views.

Відзначається, що головною причиною падіння експорту вітчизняного алкоголю є втрата російського ринку.

"У 2011 році 80% і 60% експорту українського пива і горілки відповідно продавалися саме в Росію. Але у 2014-му Росія заборонила імпорт українського алкоголю: пива і горілки. Внаслідок чого експорт цих продуктів повністю припинився - 0% у 2017-му", - йдеться в повідомленні.

У той же час повідомляється, що російський ринок частково замінили інші країни.

"Наприклад, половина експорту пива у 2017-му пішла у Білорусь і Молдову. У ЄС Україна експортувала 11 млн літрів пива (3% імпортного пива в ЄС - українське). А нашу горілку стали купувати казахи, вірмени та латвійці", - йдеться у повідомленні.

Як писав УНН, Україна за рік не придбала у Росії жодної пляшки горілки.

Причин тому декілька. І одна з них - це висока якість українських брендових алкогольних напоїв.

"Брендова українська горілка відповідає світовим стандартам якості", - підкреслює директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.

З ним солідарний і директор з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий, який стверджує, що переплачувати українцям за іноземну горілку немає ніякого сенсу.

"Віскі, ром, вермути і навіть вино іноземного виробництва, як правило, краще українських аналогів. Але якщо йдеться про горілку, то українська продукція займає високі місця у світовому рейтингу. Знову ж таки, наприклад, наш бренд горілки Medoff за останній рік отримав 10 нагород на світових дегустаційних конкурсах у США, Німеччині, Бельгії і т.д.

В цілому саме українська горілка вважається однією з кращих у світі, і тому тут точно не варто переплачувати за іноземну етикетку", - підкреслив він.

Українські Національні Новини

Економіка