ukenru
ukrayina-vidreaguvala-na-proval-golosuvannya-za-zakhist-pivnichnogo-potoku-2-v-bundestazi

Україна відреагувала на провал голосування за захист "Північного потоку-2" в Бундестазі

 • 24001 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Посол України у Німеччині Андрій Мельник в коментарі найпопулярнішій газеті Німеччини Bild озвучив позицію щодо відтермінування голосування за поправки, які б дозволили проекту "Північний потік-2" обійти газову директиву ЄС. Коментар розміщено на сайті посольства України у ФРН, передає УНН.

"Україна закликає Німецький Бундестаг та Уряд використати паузу в декілька днів для того, щоб зняти всі застереження по відношенню до цього важливого законопроекту та щоб максимально врахувати безпеково-політичні інтереси України та інших задіяних при цьому партнерів в Європі. "Північний потік-2" залишається "геополітичним проектом", що несе надзвичайні ризики для європейської безпеки та ставить під велику загрозу економічний розвиток України", - сказав Мельник в коментарі виданню.

Зазначимо, що за інформацією видання, голосування у Бундестазі провалилось о 2:08 ночі.

Так, повідомляється, що о 01:51 пройшло перше голосування за законопроект "Великої коаліції", що містить положення, яке не дозволило б "Північному потоку-2" стати суб'єктом права ЄС за допомогою Газової директиви. Партії ХДС/ХСС, СДПН та Вільні демократи виступили за, Зелені та Альтернатива для Німеччини - проти, Ліві утримуються.

О 02:08 віце-президент Бундестагу Ганс-Петер Фрідріх оголосив: "Проголосували 133 депутати. Але для кворуму необхідно 355 голосів. Кворуму на засіданні немає".

Як повідомило видання, нове голосування відбудеться попередньо через два тижні.

Нагадаємо, 6 листопада газета Bild повідомила, що правляча коаліція внесла зміни в законопроект, пом'якшивши у відповідній статті пункт про те, що дія директиви стосується газопроводів, побудованих після травня 2019 року. Пропонується зробити головною умовою для винятків з газової директиви не терміни завершення проекту, а дату інвестицій в нього, відзначає видання.

Українські Національні Новини

Політика