ukrayina-vede-peregovori-schodo-postachannya-derzhavami-yes-letalnogo-ozbroyennya

Україна веде переговори щодо постачання державами ЄС летального озброєння

 • 11932 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Україна очікує і пропонує на всіх рівнях дати "зелене світло" на постачання державами-членами ЄС летального оборонного озброєння. Про це заявив у середу під час презентації в Києві заступник керівника головного департаменту з питань зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України Сергій Лещенко, передає кореспондент УНН.

"Американці дійсно дуже потужно допомагають нам зброєю і ця допомога буде нарощуватись. В Європейському Союзі, не таємниця, що ми очікуємо і кожний раз на всіх рівнях пропонуємо Євросоюзу все-таки дати на загальному європейському рівні так зване "зелене світло" на постачання державами-членами ЄС летального оборонного озброєння Україні", - зазначив він.

За словами Лещенка, Україна має намір отримати дозвіл на зразок попереднього рішення Ради ЄС стосовно надання зброї Іраку, коли в країні розгорталась війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава держави про співпрацю зі США: летальна зброя – це лише початок

"Було таке рішення і ми на цьому наголошуємо. Бачимо, що у цьому є поле для маневру і поле для більших зусиль з боку України", - сказав він.

Нагадаємо, вслід за палатою представників сенат США підтримав виділення 250 млн дол. США на безпекову допомогу Україні з коштами на летальну зброю у законі про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони". 

Раніше Пентагон виділив 300 млн доларів на виробництво ракетних комплексів Javelin, зокрема для України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Клімкін і Сійярто зустрілись у Варшаві

     • 12338 переглядiв