ukenru
ukrayina-ta-nova-zelandiya-obgovorili-pitannya-vzayemnoyi-torgivli

Україна та Нова Зеландія обговорили питання взаємної торгівлі

 • 10638 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Сьогодні, 15 лютого, Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Нової Зеландії в Україні Венді Хінтон. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінекономрозвитку.

Під час зустрічі обговорили можливості збільшення обсягів взаємної торгівлі та збільшення інвестицій. За 11 місяців 2016 року експорт з України до Нової Зеландії збільшився у 1,5 раза та склав 2,4 млн дол.(за 11 місяців 2016 року порівняно до аналогічного періоду 2015 року). При цьому фактичні обсяги двосторонньої торгівлі залишаються вкрай малими та дорівнюють 12,6 млн дол.

С.Кубів відзначив, що торгівля між Новою Зеландією та Україною відзначається суттєвими змінами, передусім у структурі та обсягах товарної продукції. Це є наслідком політики переорієнтації ринків збуту, які відбуваються як в Україні, так і Новій Зеландії

“Україна активно працює над створенням умов для розширення ринків збуту для наших експортерів, які постраждали від втрати російського ринку та російської економічної агресії проти України. Підтримка України з боку Нової Зеландії тим більш цінна, адже російський ринок збуту відігравав важливу роль в новозеландській економіці. Тому наші країни мають підтримувати одна одну у роботі над диверсифікацією ринків збуту, які зазнали скорочення внаслідок російської агресії проти України”, - наголосив С.Кубів

В.Хінтон у свою чергу відзначила, що Нова Зеландія свого часу пройшла схожий шлях структурних реформ і готова ділитися своїм досвідом з Україною.

Віце-прем'єр-міністр також відзначив позитивні результати імплементації угоди про вільну торгівлю з ЄС з 1 січня 2016 року та інші результати у роботі над розширенням експортних можливостей України.

Учасники зустрічі у підсумку домовилися продовжувати активну взаємодію щодо збільшення обсягів взаємної торгівлі та розширення асортименту експортно-імпортних операцій між Україною та Новою Зеландією.

Як повідомляв УНН, за даними Держстатистики Україна за 2016 рік імпортувала на 4% менше послуг ніж за попередній рік.

Українські Національні Новини

Політика