ukrayina-ne-otrimuye-dopomogu-z-boku-ugorschini-yusov-pro-situatsiyu-z-viyskovopolonenimi-yaki-dosi-tam

Україна не отримує допомогу з боку Угорщини - Юсов про ситуацію з військовополоненими, які досі там

 • 335630 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Україна системно не отримує допомогу чи сприяння з боку угорської сторони щодо покращення доступу до українських військовополонених, які залишаються в Угорщині. Робота з повернення захисників триває. Про це повідомив журналісту УНН представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Цитата

На запитання, чи покращився доступ до українських військовополонених, які ще в Угорщині, Юсов відповів: «Системно Україна не отримує допомоги чи сприяння з боку угорської сторони в цьому питанні, і робота по контакту та поверненню інших захисників триває».

Доповнення

На початку червня стало відомо, що рф передала Угорщині військовополонених нібито із Закарпаття. При цьому уряд Угорщини заявляла, що не знав про нібито звільнення українських військовополонених із рф.

РПЦ опублікувала заяву, у якій йдеться про те, що “у межах міжцерковного співробітництва на прохання угорської сторони відбулося передання Угорщині групи з 11 українських військовополонених закарпатського походження, які брали участь у бойових діях".

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець повідомляв, що п'ятеро повернулися в Україну, троє з Угорщини виїхали на територію інших країн і троє залишаються на території Угорщини.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі