ukenru
ukrayina-initsiyuvala-v-zhenevi-spilnu-zayavu-vid-imeni-mayzhe-shestidesyati-derzhav-pro-negativniy-vpliv-dezinformatsiyi-na-prava-lyudini-mzs

Україна в Женеві виголосила спільну заяву про вплив дезінформації на права людини від імені майже 60 держав - МЗС

 • 24190 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Україна виголосила спільну заяву про негативний вплив дезінформації на права людини від імені майже шестидесяти держав, у тому числі США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Японії, Латвії, Литви, Польщі, під час роботи 47-ї сесії Ради ООН з прав людини в Женеві, передає УНН з посилання на пресслужбу МЗС.

Ця ініціатива стала продовженням кроків України в контексті активізації міжнародних зусиль задля боротьби з дезінформацією, зокрема на основі правозахисного підходу.

Цитата

"Дезінформація може підірвати свободу висловлення думок, сприяти дискримінації проти меншин, втручатися в приватне життя людей та перешкоджати поширенню інформації", - зазначається в документі.

Деталі

Як повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ, Україна та інші держави-підписанти заяви закликали усіх зацікавлених сторін до консолідованих зусиль для подолання дезінформації шляхом зміцнення прав людини, просування принципів рівності та недискримінації.

"Будь-яка політика чи законодавство в сфері протидії дезінформації повинні поважати права людини та основні свободи відповідно до міжнародного права. Ми закликаємо всі держави утримуватися від проведення та спонсорування дезінформаційних кампаній, засуджувати такі дії та боротися з дезінформацією при повній повазі до прав людини", - йдеться у заяві.

Додамо

У новій доповіді ООН з прав людини зазначається, що під час збройного конфлікту на Сході України жертвами насилля стали стали близько 4 тисячі затриманих з обох воюючих сторін. Близько 2 500 випадків катування зафіксовано з боку озброєних груп на території, яка контролюється самопроголошеними “республіками”.

Українські Національні Новини

Політика