ukenru
ukrayina-doriknula-obsye-v-nedostatnomu-visvitlenni-militarizatsiyi-chornogo-i-azovskogo-moriv

Україна дорікнула ОБСЄ в недостатньому висвітленні мілітаризації Чорного і Азовського морів

 • 10830 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Проблема мілітаризації Криму, Чорного і Азовського морів повинна стати предметом постійної уваги з боку ОБСЄ. Про це йдеться в заяві делегації України у відповідь на доповідь спецпредставника діючого голови ОБСЄ Мартіна Сайдіка і Голови СММ ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана, яка була виголошена Постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні Ігорем Прокопчуком на 1224-му засіданні Постійної ради ОБСЄ 4 квітня, передає УНН.

"Ми взяли до відома, посол Апакан, частину звіту СММ щодо "подій, пов'язаних з Азовським морем". Єдине посилання на це питання, включено до звіту, "Моніторинг на суші будь-якого впливу на соціально-економічну ситуацію, включаючи загальне зниження ділової активності в морському секторі уздовж берегової лінії", не відображає належним чином тривожний масштаб і пропорції безпеки, соціально-економічні та гуманітарні наслідки і проблеми, що випливають з триваючої мілітаризації Росією Азовського моря, Чорного моря і окупованого Кримського півострова", - сказав на засіданні Прокопчук.

За його словами, проблеми, що виникають в результаті цих дій РФ, викликають серйозне занепокоєння у більшості держав-учасниць ОБСЄ щодо їх загрозливого впливу на безпеку в Чорноморському регіоні і за його межами, що "має стати предметом постійної уваги з боку моніторингу СММ і всього ОБСЄ, включаючи її центр із запобігання конфліктам".

Як повідомляв УНН, 4 квітня в НАТО узгодили пакет заходів по удосконаленню ситуаційної обізнаності та по активізації підтримки Грузії і України в Чорному морі.

Українські Національні Новини

Політика