ukraintsi-za-piv-roku-rozmistyly-na-15percent-bilshe-depozytiv-u-bankakh-nizh-mynuloho-roku-ekspert

Українці за пів року розмістили на 15% більше депозитів у банках, ніж минулого року - експерт

 • 85041 переглядiв

Станом на 1 липня 2024 року депозити українців у банках становили 1,7 трлн грн.

Станом на 1 липня 2024 року на депозитах у банках знаходилося 1,7 трлн грн, більшість із них – у гривні. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів економічний експерт Олександр Охріменко.

Є свіжі оперативні дані: на 1 липня 2024 року загальна сума депозитів, які розмістило населення в банках, становить 1,7 трлн грн. Більше всього депозитів у гривні

- повідомив Охріменко.

За його словами, в Україні близько 80% депозитів  розміщують у гривні, 20% - у валюті, як правило, у доларах.

Посилаючись на офіційні дані, Охріменко зазначив, що за 6 місяців 2024 року загальна сума гривневих депозитів населення зросла майже на 15%, порівняно з минулим роком. "Це дуже хороший показник, який показує, що у населення є гроші, населення несе гроші в банк і активно розміщує (депозити – ред.). Так, відсотки по депозитах завжди маленькі, населення хоче більше", - додав експерт.

За його даними, українці розміщують найбільше депозитів у державних "ПриватБанку" і "Ощадбанку".

Охріменко також нагадав, що в Україні діє 100% гарантія захисту депозитів. "Тобто, якщо навіть якийсь маленький банк збанкрутує, то Фонд гарантування вкладів фізосіб виплатить 100%, по валютному і по гривневому (депозитах – ред.). Але останнім часом у нас проблем з банками не існує", - зазначив Охріменко.

Нагадаємо

Співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка поділилася порадами щодо вибору надійного банку для депозитів, розрахунку пасивного доходу від депозитів та врахування таких факторів, як відсоткові ставки, строки депозитів, податки та коливання валютних курсів, щоб зберегти та примножити заощадження в умовах економічної нестабільності.

Окрім того, експерт розповіла, на що варто звертати увагу, щоб убезпечити себе від втрати коштів. Серед іншого, експерт радить при отриманні кредиту завжди розраховувати на гірший сценарій. Зокрема, слід оцінювати власні можливості погашення позики в умовах зменшення доходів або виникнення непередбачених витрат. На що ще звертати увагу при отриманні кредитів, читайте за посиланням.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    На Сумщині росіяни скинули з дрона вибухівку: є поранена

     • 27516 переглядiв

    Жінка підпалила себе біля суду на Київщині

     • 12487 переглядiв