ukrainski-viiskovi-zmusyly-vorozhyi-flot-vidstupyty-do-novorosiiska

Українські військові змусили ворожий флот відступити до новоросійська

 • 8011 переглядiв

Збройні Сили України та інші складові Сил оборони і безпеки України змусили ворога відійти фактично до своїх офіційно визнаних берегів. Єдина проблема, яка наразі залишається, - це присутність над українською акваторією російських літаків

Україна змусила ворожий флот відійти до новоросійська. Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу, передає кореспондентка УНН.

Якщо брати азово-чорноморський регіон, ситуація більш-менш стабільна станом на зараз. Це викликано кількома факторами. Перший з них і найважливіший це те, що Збройні Сили України та інші складові Сил оборони і безпеки України змусили ворога відійти фактично до своїх офіційно визнаних берегів 

- сказав Дмитро Плетенчук.

Деталі

Основний бойовий склад рф був змушений відійти до новоросійська, до туапсе. Дмитро Плетенчук зауважив, що має на увазі саме ті кораблі, які російська федерація станом на зараз в Чорному морі застосовує в бойовому порядку – це носії крилатих ракет.

Водночас у Криму залишається досить велика частина ворожого флоту, але вона, за словами речника ВМС, фактично, не може впливати на перебіг подій, як в Україні, так і в північно-західній та в південно-західній частині Чорного моря.

Єдина проблема, яка наразі залишається, - це присутність над українською акваторією російських літаків.

Нагадаємо

16 листопада Зеленський заявив, що Україна змогла перехопити ініціативу в росії у Чорному морі й створити такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф втратила надію зберегти Чорне море, як плацдарм для агресії проти інших народів - Зеленський

Ганна Оніщенко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстріляли Антонівку на Херсонщині: двоє людей поранені

     • 5767 переглядiв

    Польща і США домовилися про співпрацю у військовій сфері

     • 5785 переглядiв