ukraina-uklala-kredytnu-uhodu-z-velykoiu-brytaniieiu-na-181-mln-funtiv-sterlinhiv-dlia-rozvytku-yadernoi-haluzi

Україна уклала кредитну угоду з Великою Британією на 181 млн фунтів стерлінгів для розвитку ядерної галузі

 • 30746 переглядiв

НАЕК 'Енергоатом' уклав кредитну угоду з консорціумом банків на £181 млн для закупівлі ядерного палива у Urenco. Кредит на 5 років забезпечений гарантією уряду Великої Британії через UKEF.

НАЕК "Енергоатом" та консорціум, до якого входять Deutsche Bank AG та Barclays Bank PLC, підписали кредитну угоду на суму 181 мільйон фунтів стерлінгів 17 липня 2024 року. Про це повідомили у Міненерго, пише УНН.

Кредит, укладений між НАЕК "Енергоатом" та консорціумом, що включає Deutsche Bank AG та Barclays Bank PLC, на суму 181 мільйон фунтів стерлінгів, призначений для фінансування договору з компанією Urenco. Ці кошти будуть використані для закупівлі ядерного палива, зокрема збагаченого та природного гексафториду урану. Дана угода передбачає постачання ядерних матеріалів до 2035 року, з можливістю продовження контракту до 2043 року. Кредит, що надається терміном на 5 років, забезпечений гарантією уряду Великої Британії через експортне кредитне агентство UKEF.

Співпраця з Великою Британією в ядерній галузі має стратегічне значення для нашої держави. Україна повністю відмовилася від будь-яких контактів з державою-терористом росією у ядерній галузі, зокрема щодо постачання збагаченого урану. Продовження довгострокового співробітництва з британськими партнерами у цьому питанні не тільки посилює нашу енергетичну незалежність, але й має важливе значення для майбутнього розвитку ядерної галузі на глобальному рівні

- зазначив Міністр енергетики України Герман Галущенко.

У листопаді 2023 року НАЕК "Енергоатом" та Urenco підписали контракт про постачання збагаченого уранового продукту для українських АЕС.

Нагадаємо

Міністр фінансів України провів онлайн-зустріч з керівництвом ЄІБ. Обговорено стан впровадження програм співпраці та нові проєкти підтримки, зокрема в енергетичному секторі на 250 млн євро.

Популярні

Новини по темі

У Ризі відкрили будинок для українських біженців

 • 12006 переглядiв

Війська рф вдарили по Невському та Макіївці з "Градів" - ОВА

 • 23300 переглядiв