ukraina-ta-moldova-obhovoryly-plany-shchodo-perehovornykh-protsesiv-pro-vstup-yes

Україна та Молдова обговорили плани щодо переговорних процесів про вступ ЄС

 • 56527 переглядiв

Заступник Глави Офісу Президента Ігор Жовква зустрівся з Віце-прем'єр-міністром з питань європейської інтеграції Молдови Крістіною Герасимовою, щоб обговорити пріоритети, завдання та плани щодо вступу України та Молдови до Європейського Союзу, посилення діалогу та співпраці між трьома країнами, а також підтвердити єдність у протистоянні російській агресії.

У вівторок, 16 липня, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква зустрівся з віцепрем’єр-міністеркою з питань євроінтеграції Молдови Христиною Герасимов. Про це пише УНН, з посиланням на Офіс президента.

Деталі 

Ігор Жовква відзначив гуманітарну допомогу й підтримку першого Саміту миру з боку Молдови. Він також подякував Христині Герасимов за її візит в Україну фактично відразу після того, як країни провели перші зустрічі в межах двостороннього скринінгу.

Це дуже важливий сигнал, який укотре демонструє, що Україна та Молдова йдуть пліч-о-пліч до членства в ЄС

– сказав заступник керівника Офісу Президента. 

Ігор Жовква і Христина Герасимов обговорили пріоритети, завдання та плани на найближчий час у контексті переговорних процесів про вступ України й Молдови до Європейського Союзу.

Співрозмовники скоординували подальші спільні кроки, які, зокрема, сприятимуть просуванню переговорів і роботі команд.

Також в ОП додали, що сторони окремо приділили увагу важливості зміцнення діалогу та співпраці між Україною, Молдовою та Румунією.

Нагадаємо

Україна, Молдова та Румунія під час зустрічі міністрів закордонних справ у Кишиневі підтвердили єдність проти російської агресії, підтримку європейської безпеки та співпрацю у таких сферах, як безпека, енергетика та інфраструктура.

Популярні

Новини по темі

Українські підрозділи відійшли з Кринок - ЗМІ

 • 39858 переглядiв