ukraina-stvoriuie-zonu-bezpeky-na-terytorii-rf-bilia-kordonu-pro-shcho-ydetsia

Україна створює "зону безпеки" на території рф біля кордону: про що йдеться

 • 13793 переглядiв

Віце-прем'єр Верещук повідомила про створення зони безпеки на території рф біля кордону з Україною. Планується проведення гуманітарних операцій, відкриття коридорів для евакуації та допуск міжнародних організацій.

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що Сили оборони створюють "зону безпеки" на території рф біля кордону із Україною. Планується проведення гуманітарних операцій, відкриття коридорів для евакуації та допуск туди міжнародних організацій. Про це пише УНН

З метою захисту прикордонних областей України (насамперед прикордоння Сумщини) Сили Оборони України створюють зону безпеки на території рф, прилеглій до території України

- написала Верещук у Telegram. 

Як вказала Верещук, у межах "зони безпеки" перебувають цивільні росіяни. Вони знаходяться під захистом міжнародного гуманітарного права, якого Україна повністю дотримується.

Тому,  за її словами, Україна планує в "зоні безпеці" на території рф: 

  • проводити гуманітарні операції з метою підтримки цивільних осіб;
  • відкрити гуманітарні коридори для евакуації цивільних осіб: як у бік росії, так і в бік України.
  • допустити міжнародних гуманітарних організаційз метою гуманітарного реагування, а також моніторингу гуманітарної ситуації.

Наразі проводиться відповідна підготовка та консультації, додала Верещук.

Доповнення

Президент України провів нараду щодо ситуації на курщині, де обговорили питання безпеки, гуманітарної допомоги та створення за необхідності військових комендатур. Зеленський наголосив, що Україна захищає себе, дотримуючись міжнародного права.

Популярні

Новини по темі

У Запоріжжі пролунав вибух: що відомо

 • 18766 переглядiв