ukraina-pozbulasia-zalezhnosti-vid-rosii-u-yadernii-haluzi-enerhoatom

Україна позбулася залежності від росії у ядерній галузі - Енергоатом

 • 31507 переглядiв

Україна позбулася залежності від російських технологій та ядерного палива, замінивши його на паливо американської компанії Westinghouse.

Україна зруйнувала монополію рф і вже не залежить від російських технологій та ядерного палива з росії. Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом" з посиланням на слова президента компанії Петра Котіна, пише УНН.

Ми завершили цей процес і вже не залежимо від російських технологій і палива з росії. Вони завжди використовували свої поставки, щоб чинити на нас тиск і шантажувати,

- заявив Петро Котін.

Деталі

Зазначається, що на початку повномасштабного вторгнення Енергоатом повністю відмовився від російського ядерного палива та замінив його паливом американської компанії Westinghouse, яке успішно використовується на всіх вітчизняних АЕС.

Нагадаємо

Через довгостроковий профіцит електроенергії в Україні кілька енергоблоків АЕС працюють на зниженій потужності, і "Енергоатом" готує їх до планових ремонтів раніше запланованого терміну. Зазначається, що ремонтна кампанія в атомній галузі планувалася розпочатися з 13-го березня.

Ольга Розгон

Війна

Популярні

Новини по темі

У курській області рф оголосили ракетну небезпеку

 • 35399 переглядiв