ukraina-peredavala-nadlyshky-elektryky-polshchi-cherez-obstrily-rf-buly-problemy-zi-svitlom-v-dvokh-oblastiakh-minenerho

Україна передавала надлишки електрики Польщі, через обстріли рф були проблеми зі світлом в двох областях - Міненерго

 • 28807 переглядiв

Через надлишок електроенергії Україна передала 1488 МВт-год надлишкової електроенергії до Польщі. Російські обстріли спричинили нові пошкодження електромереж у Дніпропетровській та Чернігівській областях.

Через профіцит електроенергії Україна передавала надлишки електроенергії Польщі, через обстріли рф минулої доби є нові пошкодження електромереж у Дніпропетровській  та Чернігівській областях. Про це у вівторок повідомили в МІненерго, передає УНН.  

Генерація

В енергосистемі України вчора виник профіцит електроенергії. На запит НЕК "Укренерго" до суміжного оператора системи передачі надлишки передавалися до Польщі – сумарною величиною 1488 МВт*год (з 10:30 до 14:00 години)

- заявили в Міненерго.

У відомстві повідомили, що сьогодні дефіциту електроенергії не передбачається. У резерві – 9 одиниць генеруючого обладнання теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби, вказали в Міненерго.   

"Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються", - додали у відомстві.

Наслідки обстрілів

Як повідомляється, протягом доби внаслідок неодноразових ворожих обстрілів пошкоджено повітряні лінії у Чернігівській області, знеструмлено півтори тисячі споживачів у 19 населених пунктах.

Через обстріли пошкоджено мережі у Дніпропетровській області, внаслідок чого відключилась ПЛ 150 та підстанція 150 кВ.

У результаті бойових дій пошкоджено розподільний газопровід у прифронтовому селищі на Харківщині. Припинено газопостачання до 26 споживачів.

Надзвичайні ситуації

На магістральному нафтопроводі у Полтавській області виявлено два зловмисних пошкодження без розливу нафти. Триває розслідування, повідомили в Міненерго.

Імпорт/ експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 1691 МВт*год. Також передбачається експорт – до 6446 МВт*год.

Попри війну видобуток вугілля на шахтах зростає - Міненерго 11.03.24, 17:03

Популярні

Новини по темі

У Бердянську зранку чули вибух: що відомо

 • 29435 переглядiв