ukraina-mozhe-vykorystovuvaty-storm-shadow-dlia-udariv-na-terytorii-rf-novyi-premier-brytanii

Україна може використовувати Storm Shadow для ударів на території рф - новий прем’єр Британії

 • 62794 переглядiв

Україна може використовувати надані Британією ракети дальнього радіусу дії Storm Shadow для ударів по військових цілях на території росії, підтвердив новий прем'єр-міністр Стармер.

Новий прем’єр Великої Британії  Кір Стармер  заявив, що Україна сама вирішує, як застосовувати ракети Storm Shadow, підтвердивши, що продовжить політику попереднього уряду щодо використання зброї дальнього радіусу дії для ударів по військових об'єктах на території рф.  Про це Стармер повідомив журналістам під час поїздки на саміт НАТО у Вашингтоні, повідомляє УНН із посиланням на Bloomberg. 

Деталі

Відповідаючи на запитання кореспондента Bloomberg, Стармер погодився з тим, що Україна сама вирішує, як їй використовувати ракети Storm Shadow, передані Великою Британією.

Ракети повинні "очевидно використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права, як ви й очікували", додав прем'єр, заявивши, що "Storm Shadow" повинні використовуватися "в оборонних цілях".

"Але Україна повинна сама вирішувати, як використовувати їх в оборонних цілях", - сказав він. 

Відповідаючи на удар росії по лікарні "Охматдит" в Україні, Стармер сказав, що це "абсолютно шокуюча, жахлива атака", яка стала "дуже важливим, хоча і трагічним фоном для цього саміту".

"Моє послання президенту путіну таке: цей саміт НАТО має розглядатися як чітка і єдина рішучість союзників по НАТО та інших країн, які перебувають там у цей самий час, виступити на боці України і протистояти російській агресії", - сказав Стармер.

Деталі 

Storm Shadow - це крилаті ракети з високоточним наведенням, дальність стрільби яких перевищує 250 кілометрів.

Новий британський прем'єр відреагував на атаку рф на Україну08.07.24, 16:52

Популярні

Новини по темі