ukraina-atakuvala-viiskovi-aerodromy-ta-npz-v-trokh-oblastiakh-rf-poshkodzheno-rosiiskyi-nadzvukovyi-bombarduvalnyk

Україна атакувала військові аеродроми та НПЗ в трьох областях рф. Пошкоджено російський надзвуковий бомбардувальник

 • 78203 переглядiв

Дрони ГУР атакували три російські військові аеродроми в Саратовській, Рязанській та Мурманській областях. Пошкоджено надзвуковий бомбардувальник ТУ-22М3 та уражено нафтопереробний завод у Рязані.

Дрони ГУР вночі та вранці 27 липня атакували три російські військові аеродроми - місті Енгельс Саратовської області, "Дягілєво" в Рязанській області та "Оленья" в Мурманській області. Унаслідок атак пошкоджений надзвуковий бомбардувальник росіян. Також було уражено нафтопереробний завод в Рязані. Про це повідомляють джерела УНН

В ніч на 27 липня та вранці цього ж дня внаслідок операції ГУР МОУ були атаковані військові аеродроми держави-агресорки в місті Енгельс Саратовської області, військовий аеродром "Дягілєво" в Рязанській області та військовий аеродром "Оленья" в Мурманській області. Також в результаті атаки дронів-камікадзе було уражено нафтопереробний завод в Рязані

- повідомило джерело УНН

Як зазначають очевидці, перші вибухи на території військового аеродрому в Дягілєво пролунали близько шостої ранку за місцевим часом. У соцмережах пишуть, що чули звуки принаймні трьох вибухів.

Також місцеві користувачі публікують відео прольоту дронів у напрямку аеродрому, а за тим - знімок стовпу чорного диму, що здіймається над військовим обʼєктом.

Повідомляється, що на аеродромі дислокується 43 центр бойового застосування і перенавчання ворожого льотного складу. Тут зокрема базуються літаки Ту-95МС, Ту-22М3, Ту-134УБЛ та Іл-78 та розташований авіаційний ремонтний завод.

Вибухи на аеродромі Енгельс, де розташована російська стратегічна авіація, пролунали близько восьмої ранку. У місцевих пабліках зазначають, що російські сили ППО безуспішно намагалися збити БПЛА, однак за тим пролунали характерні вибухи "прильотів".

Внаслідок влучання БЛА літакового типу по аеродрому "Оленья" в Мурманській області попередньо зафіксовано пошкодження дальнього надзвукового бомбардувальника-ракетоносця ТУ-22М3. Зазначається, що аеродром "Оленья" розташований від українського кордону на відстані близько 1800 кілометрів

- вказало джерело.

Водночас міністерство війни рф заявило, що загалом над територією росії було збито щонайменше 12 дронів-камікадзе: в Курській, Бєлгородській, Ростовській, Брянський та в Липецькій областях.

Результати влучань БПЛА по інших ворожих військових обʼєктах наразі уточнюються.

У рязанській області місцеві кажуть про атаку на військовий аеродром та НПЗ: що відомо 27.07.24, 09:35

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі

Збірна Китаю здобула перше "золото" Олімпіади-2024

 • 19607 переглядiв