uhorskyi-ministr-zvynuvatyv-yes-u-prypynenni-tranzytu-nafty-rf-cherez-ukrainu

Угорський міністр звинуватив ЄС у припиненні транзиту нафти РФ через Україну

 • 51792 переглядiв

Міністр закордонних справ Угорщини звинуватив ЄС у припиненні постачання російської нафти через Україну. Угорщина вимагає відновлення транзиту, який становить третину її нафтового імпорту.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто 30 липня звинуватив виконавчу комісію Європейського союзу в організації припинення постачання російської нафти через територію України та попередив, що ці суперечності можуть призвести до енергетичної кризи. Сійярто стверджує, що "попри загрозу енергетичній безпеці двох країн-членів ЄС… все це придумав Брюссель, а не Київ". Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Україна запровадила санкції проти російської компанії "Лукойл" ще 2018 року, а цього року посилила їх, припинивши транзит її нафти до Угорщини і Словаччини, зокрема.

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав рішення "неприйнятним і незрозумілим, особливо з боку країни, яка прагне приєднатися до ЄС, особливо з урахуванням імпорту Україною електрики з Угорщини".

Будапешт хоче якнайскорішого відновлення постачання "Лукойлу", від якого отримує близько двох мільйонів тонн нафти на рік. Це третина загального імпорту Угорщини, й альтернативних маршрутів, окрім як через Україну, немає.

росія почала постачати нафту до Азії через Північний Льодовитий океан - ЗМІ30.07.24, 20:30

Популярні

Новини по темі

Протести у Венесуелі: кількість загиблих зросла до 11

 • 32393 переглядiв