uhorshchyna-blokuvatyme-dopomohu-ukraini-vid-yes-cherez-sanktsii-proty-lukoil-siiiarto

Угорщина блокуватиме допомогу Україні від ЄС через санкції проти "Лукойл" - Сійярто

 • 27658 переглядiв

Міністр закордонних справ Угорщини заявив про блокування виплат з Європейського фонду миру на компенсацію поставок зброї Україні. Причиною стало посилення санкцій України проти 'Лукойлу', що призвело до призупинення транзиту російської нафти.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що блокуватиме 6,5 млрд євро виплат із Європейського фонду миру на компенсацію поставок зброї Україні, через посилення санкцій Україною проти "Лукойлу", через що транзит російської нафти призупинився. Про це Сійярто заявив в інтерв’ю ATV, передає УНН.

Деталі

Угорщина спільно зі Словаччиною ініціювала порушення процесу проти України в ЄС через порушення угоди про асоціацію, у якій зазначено, що Україна не може повністю або частково переривати транзит енергоносіїв до країн ЄС. Зараз ситуація така, що енергопостачання двох країн-членів ЄС, Угорщини та Словаччини, перебуває під загрозою з боку українців, тому що 33% нашого імпорту сирої нафти та приблизно 40-45% імпорту сирої нафти Словаччини надходить від "Лукойлу", з росії через Україну

 - сказав Сійярто.

На його думку, Єврокомісія зараз у складній ситуації, тому що Україна нібито розриває угоду про асоціацію з ЄС.

Я дав зрозуміти, що поки це питання не буде вирішено Україною, всі повинні забути про виплату 6,5 мільярдів євро компенсації за постачання зброї з Європейського фонду миру

 - додав Сійярто.

Нагадаємо

Словаччина та Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від ключового постачальника "Лукойл", після посилення українських санкцій проти нього.

Будапешт проводить консультації з Європейським Союзом у зв'язку з тим, що транзит нафти російського "Лукойлу" через Україну призупинився.

Politico: Угорщині загрожує паливна криза21.07.24, 05:37

Популярні

Новини по темі