ukenru
ugoda-pro-asotsiatsiyu-ukrayina-yes-zagalniy-progres-vikonannya-za-2022-rik-zbilshivsya-na-9

Угода про асоціацію Україна-ЄС: загальний прогрес виконання за 2022 рік збільшився на 9%

 • 441571 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Уряд представив звіт про виконання Угоди про асоціацію за 2022 рік. У кількох сферах процес адаптації українського законодавства до права ЄС вже майже завершено. Загальний прогрес виконання угоди за минулий рік збільшився на 9%, пише УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"Загальний прогрес виконання Угоди за 2022 рік збільшився на 9%. Наразі Україна вже виконала 72% всіх зобов’язань, передбачених Угодою, яка є важливим елементом інтеграції України до внутрішнього ринку Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Найбільший прогрес досягнутий у сферах інтелектуальної власністі – 94%, управління державними фінансами – 90%, статистики та обміну інформацією – 96%, юстиції, свободи, безпеки, права людини – 91%, гуманітарної політики – 91%, повідомили в звіті.

"Попри повномасштабну війну, ми продовжили активний процес адаптації українського законодавства до права ЄС. Представлений звіт є результатом великої командної роботи міністерств, парламенту та інших органів влади, плануємо і надалі зберігати високу динаміку євроінтеграційних процесів", – зазначила віце-премʼєр-міністер з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Стефанішина повідомила, що Україна вже на стадії завершення "рекомендацій Єврокомісії, які отримали разом із кандидатством, запустили процедуру селф-скринінгу на відповідність українського законодавства праву ЄС, ці всі паралельні процеси покликані пришвидшити наступний етап – перемовини про членство в ЄС".

Як повідомили в Кабміні, за 2014-2022 роки головні виконавці зобовʼязань згідно з Угодою демонструють такі показники: Кабінет Міністрів України вже виконав 70% заходів, Верховна Рада України – 61% заходів виконано, інші органи державної влади виконали 59% заходів.

Доповнення

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що попри війну, що триває, Україна з максимальною швидкістю проходить процес для набуття статусу країни-члена Європейського Союзу. Восени 2023 року країни-кандидати мають представити повний звіт щодо своєї діяльності, і Україна "відзначиться" на цьому заході.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Членство України в ЄС і НАТО не слід сприймати як благодійність чи відкуп – Кулеба

Українські Національні Новини

Політика