udar-rf-po-aerodromu-kanatove-sud-prodovzhyv-zapobizhnyi-zakhid-chervinskomu

Удар рф по аеродрому "Канатове": суд продовжив запобіжний захід Червінському

 • 26107 переглядiв

Шевченківський районний суд Києва 13 грудня продовжив запобіжний захід Роману Червінському, якому оголосили підозру в справі щодо обстрілу російськими окупантами аеродрому "Канатове" у Кіровоградській області, передає УНН із посиланням на Суспільне.

Деталі

Червінський перебуватиме під вартою ще 60 діб до 10 лютого без права на заставу.

Суд також зобов’язав керівника відділу забезпечення досудового розслідування СБУ через погіршення здоров’я забезпечити підозрюваному необхідне лікування та харчування.

Адвокати планують подавати апеляцію.

Захисники Червінського до цього заявили про відвід судді, але отримали відмову.

Прокурори просили про закрите засідання без ЗМІ. Суд відхилив клопотання прокурорів — засідання продовжиться у відкритому режимі.

Далі сторона обвинувачення клопотала про долучення листа від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Зміст - невідомий.

Адвокати звернулися до суду з проханням надати 15 хвилин, аби ознайомитися з клопотанням та листом Залужного.

Суд оголосив перерву в засіданні. Червінський отримав можливість прочитали лист головнокомандувача ЗСУ.

Адвокат виступив проти долучення листа, бо, на його думку, прокурор робить підміну допиту свідків. Також, вважає сторона захисту, там є відомості, які не стосуються справи.

Червінський зазначив, що справжній лист Залужного має інший, відмінний номер, аніж номер листа із запитаннями від прокуратури. Червінський звинуватив прокурорів у фабрикації.

Адвокати просили допитати в суді головнокомандувача ЗСУ і ще одного свідка. Правозахисниця Людмила Куса пояснила, що раніше захист звертався до ОГПУ з вимогою допитати Залужного, втім їм відмовили.

За її словами, пізніше слідчий суддя задовільнив таке клопотання і дозволив викликати головнокомандувача ЗСУ для допиту. Адвокати чекали, нагадували листами про необхідність викликати повісткою до суду Залужного, втім цього зроблено нібито не було.

Прокурори заперечили проти виклику Залужного через те, що це не засідання розгляду справи по суті.

Суд клопотання адвокатів про виклик головнокомандувача ЗСУ відхилив.

Раніше

СБУ затримала колишнього в.о. командира однієї з частин Сил спецоперації Романа Червінського у справі про ракетний обстріл аеродрому "Канатове".

Доповнення

Військовослужбовцю, колишньому виконувачу обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операції, Роману Червінськом було повідомлено про підозру.

Як свідчать матеріали слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому "Канатове" у Кіровоградській області влітку 2022 року.

Прокуратура наполягає на застосуванні до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Антоніна Туманова

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі