u-yes-nemaie-zhodnoi-krainy-proty-chlenstva-ukrainy-uhorshchyna-za-bilsh-povilnyi-protses-vstupu-kuleba

У ЄС немає жодної країни проти членства України, Угорщина за більш повільний процес вступу - Кулеба

 • 30966 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у ЄС підтримують членство України в ЄС, при цьому Угорщина виступає за повільніший процес і подальше вивчення наслідків вступу. Кулеба уточнив, що Угорщина не має принципових заперечень після переговорів з міністром закордонних справ Петером Сійярто.

У Європейському Союзі немає жодної країни, яка не хоче бачити Україну у складі ЄС. Є лише Угорщина, яка хоче більш повільний процес вступу й більш ретельно вивчати наслідки вступу України. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону у вівторок, передає кореспондент УНН.

Кулеба зазначив, що наразі ведуться дві величезні дипломатичні битви.

"У нас зараз ведуться дві величезні дипломатичні битви. Президент зараз в США, я в Брюсселі – це робимо заради того, щоб були потрібні для України рішення", - сказав Кулеба.

Він також прокоментував свою вчорашню розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Що стосується ситуації в Брюсселі, то немає жодної країни в ЄС, яка не хоче бачити Україну у складі Європейського Союзу. Є лише країна, яка хоче більш повільний процес вступу й більш ретельно вивчати наслідки цього вступу – це Угорщина. Але вчора за результатами моєї тривалої розмови з міністром закордонних справ Угорщини Сійярто, однозначно загроза того, що Угорщина в принципі виступає проти членства України в ЄС, вона знята

- розповів Кулеба.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 11 грудня провів зустріч з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої обговорили рішення Євроради щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС.

Euractiv повідомляло, що початок переговорів про вступ України до Європейського союзу можуть відкласти аж до березня 2024 року, через Угорщину.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі