ukenru
u-yes-nazvali-chotiri-umovi-dlya-uspishnogo-vikonannya-ugodi-pro-asotsiatsiyu

У ЄС назвали чотири умови для успішного виконання угоди про Асоціацію

 • 8570 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Україна має виконати чотири основні умови для успішного виконання угоди про асоціацію між ЄС та Україною, в тому числі, забезпечити потужну координацію між урядом та парламентом. Про це сказав голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"Наш досвід говорить про те, що треба виконати чотири умови для ефективного впровадження угоди про асоціацію. Перша умова, це необхідно забезпечити потужну координацію між різними міністерствами, які задіяні до впровадження угоди про асоціацію. Це означає, що віце-прем'єр і урядовий офіс з питань євроінтеграції повинні отримати реальну можливість для забезпечення координації такої роботи", - сказав він.

По-друге, за словами Х.Мінгареллі, необхідно задіяти парламент на ранніх етапах.

"Це означає, що, по-перше, уряд і Верховна Рада мають спільно визначати план дій пріоритетних заходів, які мають бути спільно виконані як урядом, так і ВР. По-друге, перед кожною сесією уряд має чітко визначати ті пріоритетні заходи, які мають бути впроваджені в парламенті", - зазначив голова представництва ЄС в Україні.

Також, зазначив він, мають відбуватися регулярні зустрічі між всіма зацікавленими сторонами: уряд, профільні міністерства, відповідні комітети ВР і представництво ЄС в Україні для того, щоб оцінити стан впровадження угоди про асоціацію, усунути перешкоди, що стоять на шляху інтеграції і разом визначати можливі рішення.

"Четверта умова, необхідно забезпечити ефективну комунікацію у відношенні до угоди про асоціацію, яка могла би пояснити кожному українцеві, які переваги несе європейська інтеграція", - підкреслив Х.Мінгареллі.

Голова представництва ЄС зазначив, що вони вітають план дій і засіб моніторингу провадження угоди про асоціацію та комунікаційну стратегію.

"Хочу сказати, що з нашого боку ми докладемо усіх зусиль для забезпечення ефективного впровадження угоди про асоціацію", - резюмував Х.Мінгареллі.

Як повідомляв УНН, Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо реалізації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Українські Національні Новини

Політика