u-vyaznitsi-pomer-amerikanskiy-mavrodi-berni-medoff-yogo-bulo-zasudzheno-do-150-rokiv-za-finansovi-makhinatsiyi

У в’язниці помер “американський Мавроді” Берні Медофф. Його було засуджено до 150 років за фінансові махінації

 • 34072 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. У федеральній в'язниці в Північній Кароліні помер фінансист Берні Медофф, засуджений до 150 років ув'язнення за організацію фінансової піраміди. Про це повідомляє BBC News, передає УНН.

Деталі

Берні Медофф помер вранці, 14 квітня у віці 82 роки. Федеральне бюро в'язниць США підтвердило цю інформацію.

Як повідомляє видання, фінансист помер своєю смертю. У лютому 2020-го року Медофф просив суд достроково звільнити його з в'язниці. У нього виявили хронічну ниркову недостатність. Медофф стверджував, що йому залишилося жити півтора року. Але його запит відхилили.

Передумови

У 1960 році Берні Медофф заснував один з найбільших інвестиційних фондів США Madoff Investment Securities, який успішно пропрацював 40 років.

У компанії зазначали, що управляють активами на 65 млрд доларів. Але Медофф розповів своїм синам, що його компанія була “великою аферою”. Фірма не здійснювала ніяких угод, а всі гроші йшли на рахунок фінансиста. Його сини повідомили про це правоохоронним органам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розкрили 26-річні махінації з соцвиплатами

Берні Медоффа затримали 11 грудня 2008 року в його пентхаусі в Нью-Йорку. У березні 2009 року він визнав себе винним в шахрайстві з цінними паперами. Перед судовим процесом він ходив у бронежилеті.

Аферу Берні Медоффа визнали найбільшою в історії. Внаслідок його фінансових махінацій постраждало до 3 мільйонів осіб, а фінансові втрати становили близько 17,5 млрд доларів. Серед постраждалих інвесторів, зокрема, були режисер Стівен Спілберг, актор Кевін Бекон, лауреат Нобелівської премії миру Елі Візель.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Овочі борщового набору за місяць подорожчали на 5%

     • 19927 переглядiв

    За що потрібно звільнити Сергія Марченка

     • 95615 переглядiв

    ООС: бойовики шість разів порушили "режим тиші"

     • 17825 переглядiв