u-vr-stvoryat-grupu-dlya-rozrobki-zakonu-pro-lobizm

У ВР створять групу для розробки Закону про лобізм

 • 42628 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. У Парламенті створять робочу групу, що буде напрацьовуватися новий законопроєкт про лобізм. Це необхідно аби розмежувати поняття адвокації та лобіювання. Про це в етері телеканалу Рада розповіла членкиня Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова, передає УНН.

Цитата

“У розвинутих країнах є різниця між адвокацією і лобіюванням. Тому що, те чим займаються громадські активісти це адвокатування. Це не робота за гроші, коли ти лобіюєш певні преференції певним колам людей чи певному бізнесу, а це зміни, які адвокатуються в державі для покращення роботи держави. Якщо ми подивимось на громадських активістів, що вони адвокатують? Створення антикорупційних органів, посилення публічно-громадського контролю за тими ж органами. Що ми бачимо, що роблять лобісти? Лобіюють зниження оподаткування на сигарети й алкоголь. Або певні преференції для певного бізнесу, щоб вони платити менші податки. ... Ці речі можна розвести, але потрібно вводити відповідальність”, — роз’яснила Устінова необхідність напрацьовування нового законопроєкту.

Деталі

Устінова зазначила, що робочу групу, яка розроблятиме законопроєкт про лобізм має очолити Руслан Стефанчук.

Проєкт цього закону вже фактично написаний НАЗК, і його мали вже передати на розгляд Парламенту. Однак, згідно з існуючим документом усі питання щодо лобізму мають контролюватися НАЗК. Українські партнери категорично не згодні із такою ідеєю.

До того ж у законі не прописані пункти, що повинні врегулювати питання громадських активістів. Тому робоча група ВР візьме документ на опрацювання, аби привести його до ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подвійні стандарти: лобіст відновлення декларування нардеп Радіна не спішить відкривати статки або що не так із проєктом закону про декларації в умовах війни

Нагадаємо

На початку листопада, під час візиту Президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні йде розробка законопроєкту про лобізм. Зеленський наголосив, що Україна реалізувала рекомендації необхідні для початку переговорів щодо членства в ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У ВР створять групу для розробки Закону про лобізм

     • 42628 переглядiв

    У ЄС представили 12-й пакет санкцій проти рф

     • 54681 переглядiв

    У Бразилії зареєстрували рекордну спеку: 58,5 градуса

     • 116683 переглядiв