u-turechchyni-vidbulysia-zavorushennia-cherez-zniattia-opozytsionera-z-vyboriv

У Туреччині відбулися заворушення через зняття опозиціонера з виборів

 • 35371 переглядiв

У кількох турецьких містах, включаючи Хаккарі, Ізмір і Ван, спалахнули заворушення через зняття опозиційного кандидата Абдулли Зейдана з виборів виборчою комісією провінції Ван, що призвело до зіткнень з поліцією, затримань і поранень.

У кількох містах Туреччини, включаючи Хаккарі та Ізмір, пройшли заворушення через рішення виборчої комісії провінції Ван усунути від виборів кандидата від партії DEM Абдулли Зейдану. Про це повідомляє NTV, передає УНН.

Деталі

У Вані демонстранти, яким не дозволили провести акцію протесту, палили багаття на вулицях, будували барикади, зносили клумби та ушкоджували автомобілі. Поліція розганяла їх за допомогою водометів та сльозогінного газу. У місті затримали п'ятеро людей.

У Хаккарі протестувальники хотіли провести марш у центрі міста. Не отримавши дозволу від поліції, демонстранти розійшлися провулками і почали закидати силовиків камінням. Губернатор провінції Хаккарі Алі Челік повідомив, що під час зіткнень постраждала одна людина.

У Сірті група протестувальників зібралася перед штабом партії DEM і пішла звідти маршем до площі Демократії, незважаючи на вимоги поліції обмежитися мітингом перед штабом. Між силовиками та демонстрантами почалася бійка, чотирьох людей затримали. Протести також пройшли у Діярбакірі, Батмані, Бітлісі, Ширнаку та Ізмірі.

Місцеві вибори в Туреччині: опозиція вразила Ердогана історичною перемогою01.04.24, 09:54

Популярні

Новини по темі

В Superhumans Center відтепер відновлюватимуть слух захисникам

 • 30999 переглядiв

В Україні працюють майже 13 тисяч Пунктів Незламності

 • 26399 переглядiв

Forbes офіційно оголосив Тейлор Свіфт доларовою мільярдеркою

 • 50523 переглядiв