u-turechchyni-spustyly-na-vodu-druhyi-ukrainskyi-korvet-hetman-vyhovskyi

У Туреччині спустили на воду другий український корвет 'Гетьман Виговський'

 • 26720 переглядiв

На корабельні RMK Marine у Стамбулі відбулася церемонія спуску на воду другого українського корвета класу Ada 'Гетьман Іван Виговський' (F-212). Це вже другий корвет, збудований у Туреччині на замовлення України.

У Туреччині спустили на воду другий український корвет класу Ada "Гетьман Іван Виговський" (F-212). Про це повідомила перша леді України, передає УНН.

Деталі

Церемонія спуску на воду відбулася на корабельні RMK Marine у Стамбулі. На ній були присутні перша леді України Олена Зеленська, міністр оборони України Рустем Умєров, командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа, власник компанії Baykar Халюк Байрактар та Герой України Мустафа Джемілєв.

Назву корвет отримав у березні 2024 року. Урочисте закладання "Гетьмана Івана Виговського" відбулося в серпні торік на суднобудівному підприємстві в Стамбулі.

"Гетьман Іван Виговський" уже другий корвет типу Adа, зібраний на суднобудівному заводі Туреччини на замовлення України (попередній, "Гетьман Іван Мазепа", саме проходить випробування в морі).

Сьогодні в корвета і всіх причетних особливий день, зіставний із днем народження людини, бо спускаємо його на воду. Як і два роки тому, коли спускали на воду "Гетьмана Івана Мазепу", маю за честь узяти участь у церемонії на запрошення керівництва ВМС України. Потужне судно буде запорукою безпеки всього регіону, спільного моря наших країн. Бо Україна обороняє не тільки себе, а й сам принцип мирного співіснування для всіх.

написала Олена Зеленська

У ВМС ЗСУ показали, як український корвет "Гетьман Іван Мазепа" проходить випробування в морі05.07.24, 16:37

Популярні

Новини по темі