ukenru
u-turechchini-planuyut-zaareshtuvati-380-pidpriyemtsiv-za-zvyazok-z-f-gyulenom

У Туреччині планують заарештувати 380 підприємців за зв'язок з Ф.Ґюленом

 • 5976 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Слідчі у Туреччині видали ордер на арешт 380 підприємців в рамках розслідування справи про організацію опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена, на якого Анкара поклала відповідальність за спробу перевороту в країні у липні, передає УНН з посиланням на Reuters.

За даними агентства, 380 підприємців звинувачують у фінансуванні організації Ф.Ґюлена. Слідчі планують провести обшуки в будинках і офісах підозрюваних.

Як повідомляв УНН, озброєний заколот почався в Туреччині ввечері 15 липня. Група військових заявила, що бере керування країною в свої руки, аби забезпечити дотримання конституційних прав громадян. До ранку турецькому уряду вдалося повністю відновити контроль над ситуацією в країні. Всього за підозрою в причетності до заколоту були заарештовані, звільнені або опинилися під слідством понад 60 тис. осіб.

Влада Туреччини звинуватили Ф.Ґюлена в причетності до спроби перевороту і зажадали від США його екстрадиції. Сам Ф.Ґюлен засудив заколот і заявив про свою непричетність.

Українські Національні Новини

Новини Світу