u-stolitsi-vvodyat-dodatkovi-zakhodi-dlya-zapobigannya-poshirennyu-koronavirusu

У столиці вводять додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусу

 • 11082 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У Києві вживають заходів для попередження завезення і розповсюдження нової коронавірусної інфекції. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу КМДА.

"Столиця вживає заходів для попередження завезення і розповсюдження нової коронавірусної інфекції. У повну готовність ми, звичайно, переводимо заклади охорони здоров’я. Але й інші сфери мають вжити заходів, аби ми разом упередили загрозу можливого розповсюдження коронавірусу в столиці", – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Вказано, що медичні заклади повинні розміщати пацієнтів з ознаками ГРВІ та пневмонії окремо від інших. Також бригади швидкої допомоги повинні мати пульсексиметри, які вимірюють рівень кисню в крові, та апарати для неінвазивної вентиляції легень. При цьому, у лікарні поставлять запас противірусних препаратів, за допомогою яких лікують від коронавіруса, а в аптеки – засоби для профілактики від грипу та засоби індивідуального захисту, які будуть реалізовувати безперебійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві люди скуповують медичні маски оптом по 200 штук

"У місті визначені сім медзакладів, які оснащені відповідним чином і мають висококваліфікованих інфекціоністів. Проведено навчання для лікарів первинної та вторинної ланки. Від початку тижня у столичних школах та дитячих садочках почали вимірювати температуру учням і вихованцям. Місто власними силами створить додаткові фільтри у аеропортах. Ми готові, і діємо відповідно до ситуації", – наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він закликав всіх не сіяти паніку, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм та бути відповідальними за своє здоров’я і за здоров'я оточуючих і при найменших проявах хвороби звертатись до свого сімейного лікаря.

"Департамент транспортної інфраструктури, КП "Київський метрополітен", КП "Київпастранс" мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках транспорту, у приміщеннях станцій метрополітену, рухомому складі, вагонах поїздів, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену. А також забезпечити працівників засобами особистої гігієни та індивідуального захисту (антисептичними засобами, масками медичними одноразового використання)", - зазначив Поворозник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичному метрополітені розповіли, як борються з поширенням інфекційних захворювань

За його словами, стан здоров'я працівників також буде відслідковуватись, і хворих осіб не допускатимуть до роботи.

"Керівники установ, підприємств, організацій мають посилити режим поточної дезінфекції у місцях масового перебування людей, таких як: вокзали, заклади торгівлі, заклади культури та торговельно-розважальні заклади, кінотеатри тощо. Працівникам закладів керівники мають забезпечити необхідні умови для дотримання правил особистої гігієни, провести відповідні навчання щодо запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції", - повідомили у пресслужбі.

"Департамент освіти і науки, Департамент молоді та спорту, Департамент соціальної політики, Департамент культури, районні в місті Києві державні адміністрації, керівники вищих навчальних закладів мають обмежити проведення культурно-масових заходів в закритих приміщеннях закладів та гуртожитків, а також проводити вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити часте регулярне наскрізне провітрювання приміщень тощо", - вказали у КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мийте руки, носіть захисну маску та бережіть себе, з'явились рекомендації, як вберегти себе від коронавірусу

Окрім того, установам, підприємствам та організаціям Києва рекомендують не допускати до роботи осіб із ознаками респіраторного інфекційного захворювання, а також виділити приміщення для тимчасової ізоляції таких осіб. У разі, якщо у працівника виявлять симптоми – його потрібно ізолювати від здорових осіб і повідомити про хворобу в заклад охорони здоров'я.

Окрім того, на підприємствах повинні бути термометри, бактерицидні випромінювачі, дезінфікуючі і антисептичні засоби, засоби особистої гігієни та індивідуального захисту.

Нагадаємо, у Сумах через загрозу поширення коронавірусу обмежили масові заходи.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Житомирі обмежили масові заходи через коронавірус

     • 12104 переглядiв

    У Південній Кореї COVID-19 інфікувалося вже близько 6600 осіб

     • 12172 переглядiв

    З ДБР одну справу Порошенка передали до НАБУ

     • 15068 переглядiв