ukenru
u-sluzi-narodu-khochut-karati-chinovnikiv-ta-deputativ-za-vtechu-za-kordon-pid-chas-viyni

У "Слузі народу" хочуть карати чиновників та депутатів за втечу за кордон під час війни

 • 255335 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Очільник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що за втечу за кордон під час війни потрібно карати посадовців та депутатів, а не усіх чоловіків призовного віку. І відповідні механізми будуть шукати, сказав Арахамія, заявивши, що монобільшість не підтримає законопроект №7265 про кримінальну відповідальність за невиконання вимог закону щодо повернення в Україну після введення воєнного стану чоловіків призовного віку, пише УНН.

Цитата

"Пропонована норма жодним чином не вирішує тієї мети, яку насправді треба досягнути: покарати декілька десятків посадовців, чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни. Будемо шукати інших способів покарання цих осіб. Стосовно решти людей ніяких санкцій не буде і бути не може", - написав Арахамія у Telegram.

Доповнення

16 березня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляв, що за кордоном на той час перебувало 26 народних депутатів, при чому причина, чому переважна більшість з близько 16 з них залишили територію України - невідома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР почала розслідування, як брати Суркіси виїхали з України без декларування великої суми

Українські Національні Новини

Політика