u-shveytsariyi-prokhodit-sud-nad-menedzherami-gazprombanku

У Швейцарії проходить суд над менеджерами "Газпромбанку" в рамках таємної фінансової мережі путіна

 • 663735 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Глава Gazprombank Schweiz AG, два топ-менеджери банку та менеджер по роботі з клієнтами постануть перед судом у Цюріху за звинуваченням у тому, що в період з 2014 по 2021 рік не було проведено належної перевірки фінансів та зв'язків Сергія Ролдугіна. Про це пише УНН посилаючись на Bloomberg та Reuters.

Деталі

Звинувачення стверджує, що відомий віолончеліст Сергій Ролдугін, який є близьким другом російського президента і хрещеним батьком дочки путіна, перевів мільйони франків через рахунки в швейцарських банках без будь-яких належних перевірок у період з 2014 по 2021 рік.

Прокуратура домагається для кожного з обвинувачених вироків до семи місяців позбавлення волі. Очікується, що судовий процес у окружному суді Цюріха триватиме один день.

Ролдугін був названий власником двох рахунків, відкритих у Газпромбанку Швейцарії у 2014 році, на які надходили мільйони франків із росії. І це незважаючи на те, що Ролдугін, який фігурує у швейцарському списку росіян, які підпадають під санкції.

Справа наголошує, що таких людей, як Ролдугін, використовували як "підставних осіб" -спосіб приховати справжніх власників грошей, йдеться в обвинувальному акті.

"Добре відомо, що президент росії путін офіційно має дохід всього в 100 000 швейцарських франків (107 000 доларів США) і не багатий, але насправді має величезні активи, якими розпоряджаються близькі йому особи", - йдеться у звинуваченні.

"Ролдугін несе відповідальність за перетасовування не менше 2 мільярдів доларів через банки та офшорні компанії в рамках таємної фінансової мережі путіна", - йдеться в повідомленні.

"Для Швейцарії, яка тривалий час була центром багатих росіян, які прагнуть сховати своє багатство, судовий процес є перевіркою готовності та спроможності місцевих прокурорів покарати те фінансові правопорушення в умовах війни, які порушили традиційний швейцарський нейтралітет. Іноземні критики стверджують, що Швейцарія недостатньо робить для боротьби з фінансовими злочинами всередині країни і іноді навіть переслідує викривачів, а не злочинців та посібників",- пише Bloomberg.

Доповнення

Звіт 2016 року, відомий як "Панамські документи", спонукав швейцарський банківський регулятор Finma провести розслідування щодо швейцарського підрозділу Газпромбанку, який 2018 року дійшов висновку, що банк мав "серйозні недоліки" у заходах боротьби з відмиванням грошей. Газпромбанк не зміг провести належну перевірку економічних даних своїх клієнтів, як тоді вирішила Finma, заборонивши швейцарському банку приймати нових приватних клієнтів до подальшого повідомлення.

У "Газпромбанку Швайцарія", як і раніше, є банківська ліцензія, але зараз вона перебуває в процесі анулювання, який розпочався минулого року після вторгнення росії в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Кожен другий малий бізнес в Україні відкривають жінки

     • 1048308 переглядiв